Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Οι πρόσφατες δράσεις του μπακάλικου

Στην Αθήνα:

Από τις 20 έως το τέλος Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη μπακάλικο, το 52ο από τον Δεκέμβριο του 2008. Στις εργασίες του - παραλαβή τροφίμων, καταμέτρηση, ταξινόμηση, συσκευασία, παράδοση στις οικογένειες – έλαβαν μέρος πολλοί εθελοντές και φίλοι με προσωπική εργασία, τρόφιμα, χρόνο και πολλή αγάπη, αλλά και οι εταιρείες Καραμολέγκου και Σκλαβενίτη με τη δική τους συνεισφορά σε είδος και σε δωροεπιταγές αντίστοιχα. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ!

Από την προσφορά τους επωφελήθηκαν 231 οικογένειες με 797 άτομα (έναντι 233 οικογενειών με 800 άτομα τον Σεπτέμβριο), από τα οποία τα 286 παιδιά (287 τον Σεπτέμβριο).

Αξιοσημείωτο: Ανάμεσα σ’ όσους εργάσθηκαν για το μπακάλικο συμπεριλαμβάνονται και μέλη των οικογενειών αυτών που ένιωσαν την ανάγκη να συνεισφέρουν κάτι στην όλη προσπάθεια…

Το επόμενο μπακάλικο, που θα είναι το Χριστουγεννιάτικο, θα συγκεντρώνει τρόφιμα, αμέσως μετά από το μπαζάρ μας, τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου το απόγευμα, 5 έως 8.

…και στη Σόφια:

Κι εκεί οι εθελοντές της Συλλογικής Πορείας Αγάπης, που εργάζονται αθόρυβα μα σταθερά, συνέχισαν τη δράση τους μοιράζοντας τρόφιμα στις 21 Οκτωβρίου σε 26 άτομα, από τα οποία τα 12 παιδιά και στις 18 Νοεμβρίου σε 25 άτομα, από τα οποία τα 12 παιδιά.