Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Το μπακάλικο του Σεπτεμβρίου 2015

Από τις 7 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του μπακάλικου για την παραλαβή, συσκευασία και παράδοση των τροφίμων στις οικογένειες. 800 άτομα από 233 οικογένειες επωφελήθηκαν αυτή τη φορά. Από αυτά τα 287 ήταν παιδιά.
Μαζί με τα τρόφιμα μοιράστηκαν, με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους, γραφική ύλη, τετράδια, μολύβια, στυλό, μπογιές ζωγραφικής και σχολικές τσάντες που μοιράστηκαν στα παιδιά των οικογενειών μας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν από δωρεές και αγορές περίπου 1000 τετράδια και διάφορα άλλα σχολικά είδη. Μεγάλο μέρος από αυτά τα δώρισε η ένωση «Μαζί για το παιδί», την οποία και ευχαριστούμε θερμά, όπως και όλους τους φίλους μας για τις ποικίλες προσφορές τους.
Ευχαριστούμε επίσης από την καρδιά μας όλους όσοι πρόσφεραν προσωπική εργασία για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων αναγκών του μπακάλικου.
Το μπακάλικο αυτό μας χάρισε πολλές χαρές. Μα πιο μεγάλη ήταν να βλέπεις ένα παιδάκι γεμάτο χαρά να περιεργάζεται το απροσδόκητο δώρο της καινούριας σχολικής τσάντας…
Ελάτε μαζί μας να ζήσουμε κι άλλες τέτοις χαρές στο επόμενο μπακάλικο που προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. (Οι ακριβείς ημερομηνίες θα δημοσιευθούν έγκαιρα στο σάιτ).

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από το μπακάλικο στο "Φωτογραφίες από το μπακάλικο του Σεπτεμβρίου 2015".