Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Πραγματοποιήθηκε το 50ο μπακάλικο της Συλλογικής Πορείας Αγάπης!

Το 50ο μπακάλικο της Πορείας Αγάπης είναι πια γεγονός!
Οι εργασίες του πραγματοποιήθηκαν από τις 2 έως τις 9 Ιουλίου 2015 και είχαν ως αποτέλεσμα να μοιραστούν τρόφιμα σε 227 οικογένειες, με 775 άτομα, από τα οποία τα 269 παιδιά.
Πενήντα μπακάλικα τώρα, χτίζεται σιγά σιγά αλλά σταθερά, μια γόνιμη συνεργασία ανάμεσα στους εθελοντές της Πορείας Αγάπης, τους φίλους μας που ευαισθητοποιούνται για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, κάποιους από τους ανθρώπους που παίρνουν τρόφιμα και αισθάνονται την ανάγκη να το ανταποδώσουν προσφέροντας χρόνο και προσωπική εργασία για το μπακάλικο…
Οικογένειες που έχουν ανάγκη επωφελούνται, μα πιο πολύ κερδισμένος βγαίνει ο άνθρωπος, καθώς ικανοποιείται μια πολύ ζωτική ανάγκη του: να δώσει και να πάρει αγάπη, να νιώσει ότι στους δύσκολους αυτούς καιρούς είναι δίπλα δίπλα με άλλους ανθρώπους και ότι θα το περάσουμε όλοι μαζί, καρποφόρα, όχι απλώς αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες, όχι απλώς αντλώντας μέσα από τη δυσκολία χαρά και κουράγιο σήμερα, αλλά χτίζοντας στέρεες βάσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για ένα πιο όμορφο και πιο συνεκτικό αύριο.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που βάζουν το λιθαράκι τους σ΄αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα αυτή τη φορά την οργάνωση «Μαζί για το παιδί» που πρόσφερε σαν δώρο στα παιδιά των οικογενειών μας ένα ζευγάρι πάνινα παπούτσια και μαζί μ’ αυτό πολλή χαρά…
Τώρα, λίγη ξεκούραση, και μετά, στις αρχές Σεπτεμβρίου, καλή αντάμωση στο επόμενό μας μπακάλικο…
Και, βέβαια, δεν ξεχνάμε και την συνεχή προσφορά του μπακάλικου της Σόφιας, που στις 17 Ιουνίου μοίρασε και πάλι τρόφιμα σε 25 άτομα, από τα οποία τα 13 παιδιά.