Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Χριστουγεννιάτικο μπακάλικο συνεργασίας και συλλογικής προσφοράς

Ένα αληθινά χριστουγεννιάτικο μπακάλικο (το 53ο της Συλλογικής Πορείας Αγάπης) πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2015 με καθημερινή πολύωρη εργασία από πολλούς εθελοντές.

 Παραδόθηκαν τρόφιμα σε 240 οικογένειες, 9 περισσότερες από τον Οκτώβριο.  Υπήρξε πολύ μεγάλη προσέλευση των οικογενειών που παραλαμβάνουν τα τρόφιμα, οι άνθρωποι έχουν ανάγκες, αλλά και συνεργάζονται υποδειγματικά με τους εθελοντές μας και κάποιοι από αυτούς προσφέρονται να συμμετέχουν στις εργασίες μας.

 Τους ευχαριστούμε όλους. Ευχαριστούμε τους φίλους μας που πρόσφεραν τρόφιμα. Ευχαριστούμε τις εταιρείες (“Καραμολέγκος”, “Ελ. Κιαχάκης Α.Ε.”, “Αθ. Αποστολόπουλος- «AgroticacornerHellas”, “Ιντεάλ”, “Ήλιος”) που έδειξαν έμπρακτα την κατανόησή τους για τις  ανάγκες των συνανθρώπων μας και ενίσχυσαν την προσπάθειά μας η κάθε μία με τον τρόπο της. Ευχαριστούμε αυτούς που επέλεξαν να αντιμετωπίσουν τον δικό τους πόνο βοηθώντας να απαλυνθεί ο πόνος των συνανθρώπων τους. Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν ώστε να υπάρξει ένα αποτέλεσμα ατομικής υπευθυνότητας, αρμονικής συνεργασίας και συλλογικής προσφοράς που τόσο έχει ανάγκη η εποχή μας.

 Ευχόμαστε και ελπίζουμε όλη αυτή η προσφορά να αυξάνεται έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα κι εκείνων  που έρχονται να χτυπήσουν την πόρτα μας, αλλά δεν μπορούμε ακόμη να τους ικανοποιήσουμε.

Τις ίδιες μέρες (16.12.2015) πραγματοποιήθηκε και το χριστουγεννιάτικο μπακάλικο της Σόφιας. Οι εκεί εθελοντές της Συλλογικής Πορείας Αγάπης πρόσφεραν τρόφιμα σε 25 άτομα, από τα οποία τα 12 παιδιά.