Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Οι δραστηριότητες των εθελοντών της Σόφιας

Με δυο μπακάλικα ακόμα, και το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που έγινε παράλληλα με τα μπαζάρ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έκλεισαν τις δραστηριότητες του 2014 οι εθελοντές της Πορείας Αγάπης στη Σόφια.
Το ένα μπακάλικο που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου ετοίμασε πακέτα για 30 άτομα, από τα οποία τα 17 παιδιά και το δεύτερο, στις 19 Δεκεμβρίου 2014, ετοίμασε τρόφιμα για 19 άτομα από τα οποία τα 10 παιδιά.
Είδη που μοιράστηκαν ήταν ρύζι, ζυμαρικά, φασόλια, φακές, λάδι, ζάχαρη, αλεύρι, ντομάτα, τσάτνεϋ, τυρί και διάφορα υλικά καθαριότητας. Επίσης, μήλα, μπισκότα και, τα Χριστούγεννα, σοκολάτες για τα παιδιά.