Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Το μπακάλικο του Σεπτέμβρη: Η «σοδειά» και το μήνυμα…

Ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες η παράδοση σε 224 οικογένειες (698 άτομα, από τα οποία 258 παιδιά) των τροφίμων που συγκέντρωσε, ταξινόμησε και συσκεύασε το μπακάλικο της Πορείας Αγάπης από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Στο μπακάλικο αυτό δεν ξεχάσαμε τα παιδιά μια που αρχίζουν μια νέα χρονιά στα θρανία. Μαζί λοιπόν με τα τρόφιμα, μοιράσαμε και κάποια τετράδια, μολύβια, στυλο, γόμες κλπ…

Αλλά και κάποιες οδοντόκρεμες που ήταν το δώρο κάποιου καλού φίλου…

3200 κιλά περίπου ήταν η «σοδειά» αυτού του μπακάλικου σε τρόφιμα.

Που αναλογεί, σε μια οικογένεια 4 ατόμων, σε 5 πακέτα ζυμαρικά, 2 πακέτα κριθαράκι, 6 πακέτα ρύζι, 5 πακέτα όσπρια, 5 κουτιά γάλα συμπυκνωμένο, 1 λίτρο λάδι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 κιλό αλεύρι, 2 κουτιά ντομάτα, 1 σακουλάκι αλάτι.

Μικρή, ίσως, αλλά πραγματική συμβολή στον αγώνα της επιβίωσης που δίνουν οι άνθρωποι αυτοί και ένα μήνυμα ότι νοιαζόμαστε και ότι είμαστε κοντά τους…

Με τη βοήθειά σας μπορεί το μήνυμα αυτό να γίνει πιο δυνατό! Αυτό το μήνυμα άλλωστε θα μείνει στο τέλος αυτής της δοκιμασίας, θετική ανάμνηση από δύσκολες μέρες και στέρεη βάση για τις καλύτερες…