Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Το μπακάλικο εν δράσει και τον Ιούλιο…

Από τις 2 έως τις 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το μπακάλικο του Ιουλίου 2014. Ετοιμάσθηκαν τρόφιμα για 225 οικογένειες, με 687 άτομα , από τα οποία 247 παιδιά. Η διανομή σε όλες τις οικογένειες δεν έχει ολοκληρωθεί.

Διατέθηκαν αυτή τη φορά περίπου 3200 κιλά τρόφιμα.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε οικογένεια 4 ατόμων παρέλαβε:
8 πακέτα ζυμαρικά, 2 πακέτα κριθαράκι, 7 πακέτα ρύζι, 5 πακέτα φακές, 7 κουτιά γάλα συμπυκνωμένο, 1 λίτρο λάδι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 κιλό αλεύρι, 1 ντομάτα, 240 γρ. πουρέ. Επίσης, σε κάθε οικογένεια δόθηκε ένα κρουασάν για κάθε παιδί. (Συνολικό βάρος: 17 κιλά τρόφιμα. Όλα τα πακέτα είναι του μισού κιλού).

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και εθελοντές καθώς και τον όμιλο “Ιντεάλ” και τους εργαζόμενους στην “Ιντεάλ” που πρόσφεραν τρόφιμα και αυτή τη φορά.

Είναι πολύτιμη η συνεισφορά όλων καθώς οι ανάγκες αυξάνονται με ταχύ ρυθμό.

Ευχαριστούμε, επίσης, τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 για την κάλυψη που παρέχει στο μπακάλικό μας, και ιδιαίτερα την κυρία Κωνσταντίνα Βρεττού που μας φιλοξένησε στην εκπομπή της “Αθήνα Αλά Καρτ”, όπως επίσης και την ρεπόρτερ του σταθμού Λουκία Σανιδά που τακτικά μεταδίδει πληροφορίες για το“μπακάλικο”.

Με χαρά σημειώνουμε την βοήθεια με προσωπική εργασία που παρέχουν πρόθυμα νέοι και παλιότεροι φίλοι της Πορείας Αγάπης,  όπως, επίσης και το γεγονός ότι 7 άτομα από τις οικογένειες που λαμβάνουν τρόφιμα, αισθάνθηκαν την ανάγκη να μας βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους στις εργασίες παραλαβής, τακτοποίησης και συσκευασίας των τροφίμων που αυξάνονται ανάλογα και «απαιτούν» χέρια για να διεκπεραιωθούν

Είναι επίσης αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι στο τελευταίο μπακάλικο τρία νέα παιδιά μάς βοήθησαν και είχαμε έτσι την ευκαιρία να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία της επαφής με την ανάγκη του άλλου ανθρώπου και της χαράς της συνεργασίας για την αντιμετώπισή της...

Κρατάμε τέλος την κοινή διαπίστωση με φίλο μας που βοηθάει συχνά στις εργασίες του μπακάλικου, ότι στον χώρο αυτό “ξεχνάμε” τα προβλήματα γιατί ασχολούμαστε, έμπρακτα, με λύσεις...

Η προσπάθεια συνεχίζεται και χρειάζεται πάντα τη βοήθειά σας: Το επόμενο μπακάλικο θα συγκεντρώνει τρόφιμα την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, 6-9 μ.μ. και θα τα συσκευάσει την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου από τις 10  το πρωί.