Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Ολοκληρώθηκε το μπακάλικο του Μαΐου

Από τις 19 έως τις 23 Μαϊου 2014 πραγματοποιήθηκε το 4ο μπακάλικο του 2014.
Δόθηκαν τρόφιμα σε 226 οικογένειες με 704 μέλη, από τα οποία 265 παιδιά (έναντι 216 οικογενειών με 671 μέλη, από τα οποία 254 παιδιά, στο προηγούμενο μπακάλικο).

Συνολικά διατέθηκαν περίπου 2.700 κιλά τροφίμων, ποσότητα λίγο μεγαλύτερη από του προηγούμενου μπακάλικου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οικογένεια 4 ατόμων παρέλαβε:
5 πακέτα μακαρόνια, 2 πακέτα κριθαράκι, 5 πακέτα ρύζι, 5 πακέτα όσπρια, 5 γάλατα, 400 γρ πουρέ, 1 λίτρο λάδι, 1 κιλό αλεύρι, 1 κιλό ζάχαρη και 1κουτί ντομάτα.

Και το μπακάλικο αυτό πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια πολλών παλιών αλλά και νέων φίλων μας, αλλά και ανθρώπων που παίρνουν τρόφιμα από το μπακάλικο και εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους προσφέροντας εργασία.
Αυτή η συλλογική δράση μάς έδωσε την εξαιρετική ευκαιρία να δούμε
μια σχέση εμπιστοσύνης να χτίζεται ανάμεσα σε όσους προσφέρουν και στις οικογένειες, αργά αλλά σταθερά, μπακάλικο το μπακάλικο, σακούλα τη σακούλα.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας!

Η προσπάθεια συνεχίζεται και χρειάζεται πάντα τη βοήθειά σας:

Το επόμενο μπακάλικο θα συγκεντρώνει τρόφιμα την Τετάρτη 2 Ιουλίου και την Πέμπτη 3 Ιουλίου το απόγευμα, από τις 6 έως τις 9.