Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Μπακάλικο της Σόφιας: Πορεία μέσα σε αυξανόμενες ανάγκες

Στις 21 Μαϊου πραγματοποιήθηκε στη Σόφια συνάντηση εθελοντών οι οποίοι ετοίμασαν τρόφιμα για να μοιραστούν σε 9 οικογένειες με 34 άτομα, (17 ενήλικες και 17 παιδιά).

Το μέσο πακέτο για μια οικογένεια με 2 ή περισσότερα παιδιά περιλάμβανε:

  • 1 πακέτο μακαρόνια ή νουντλς, 1 κιλό ρύζι, ½ κιλό φασόλια ή φακές,
  • 2 μπουκάλια λάδι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 κιλό αλεύρι, τυρί, 1 βάζο τοματοπολτό,
  • μερικά μήλα και μπισκότα για τα παιδιά, μερικά γλυκά δημητριακά, απορρυπαντικά, χαρτί τουαλέττας και δοχεία απορρυπαντικών.

Ήδη το μπακάλικο στη Σόφια, συνεχίζοντας σταθερά την ανοδική πορεία του εν μέσω των αυξανόμενων και εκεί αναγκών, έχει πραγματοποιήσει προηγουμένως μέσα στο 2014 κι άλλες διανομές τροφίμων: σε 17 άτομα στις 15 Ιανουαρίου, σε 18 άτομα στις 20 Φεβρουαρίου και σε 29 άτομα στις 16 Απριλίου.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στα ΝΕΑ στις ημερομηνίες 02.02.2014, 28.2.2014 και 14.05.2014.