Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Το Μπακάλικο εντείνει την προσπάθεια...

Καθώς πλησιάζει το επόμενο μπακάλικο ας θυμηθούμε τις πρόσφατες δράσεις του.
Και πρώτα, το μπακάλικο της Σόφιας, σταθερό πάντα και τακτικό στην προσφορά του: Οι εργασίες του πραγματοποιήθηκαν στις 18 Μαρτίου και στις 15 Απριλίου. Μοιράστηκαν τρόφιμα σε 29 άτομα (από τα οποία τα 14 παιδιά) την πρώτη φορά και σε 31 (τα 15 παιδιά) τη δεύτερη.
Στις 6, 7 και 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το πασχαλινό μπακάλικο στην Αθήνα. Συγκεντρώθηκαν και μοιράστηκαν τρόφιμα σε 246 οικογένειες (810 άτομα συνολικά, τα 286 παιδιά).
Το μπακάλικο αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο στο χρονικό διάστημα από 26/1 έως 8/4. Η εντατικοποίηση της προσπάθειας κρίθηκε απαραίτητη, μια και οι ανάγκες τον χειμώνα πολλαπλασιάζονται. Όμως, η ανταπόκριση των καλών μας φίλων φάνηκε και στα δύσκολα… Με προσωπική εργασία, με συνεισφορά σε τρόφιμα, με κάθε τρόπο… Συγκινητική ήταν η προθυμία κάποιων φίλων να αναζητήσουν προσφορές τροφίμων από κάποια σούπερ μάρκετ, ένα από τα οποία (Σκλαβενίτης) ανταποκρίθηκε θετικά.
Τώρα ετοιμαζόμαστε για το μπακάλικο του Μαϊου. Ολοένα και πιο πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη χτυπούν την πόρτα μας. Αυτή η πόρτα μπορεί να ανοίγει πάντα με τη δική σας βοήθεια...