Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Μπακάλικα του καλοκαιριού

Οι προσπάθειες της Συλλογικής Πορείας Αγάπης συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μέσω του “Μπακάλικου”.

Από την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 μέχρι την Πέμπτη 18 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε το 82ο “Μπακάλικο” της Αθήνας.

Στο “Μπακάλικο” αυτό μοιράστηκαν τρόφιμα σε 252 οικογένειες με 862 άτομα από τα οποία τα 293 παιδιά, έναντι 265 οικογενειών με 915 άτομα, από τα οποία τα 327 παιδιά, στο μπακάλικο του Ιουνίου.

Πολύτιμη ήταν και αυτή την φορά η υποστήριξη των εταιρειών “Παπαδόπουλος Α.Ε.”, “Καραμολέγκος”, “ Ήλιος”, “Ideal Ηλεκτρονική”, του Κέντρου Συμπαράστασης Ανθρώπου, όπως επίσης και πολλών εθελοντών και φίλων μας.

Επίσης, τον Ιούλιο το “Μπακάλικο” συνέχισε την προσφορά του και στην Θεσσαλονίκη, όπου πρόσφερε και πάλι, όπως τον Ιούνιο, τρόφιμα σε 19 οικογένειες με 50 άτομα, από τα οποία τα 12 παιδιά.

Οι καλοκαιρινές προσπάθειές μας ολοκληρώθηκαν με το 83ο “Μπακάλικο” που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Από την Πέμπτη 5 μέχρι την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 συγκεντρώθηκαν και συσκευάστηκαν τρόφιμα που μοιράστηκαν σε 269 οικογένειες με 923 άτομα, από τα οποία τα 326 παιδιά, σημειώθηκε δηλαδή περαιτέρω αύξηση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Στο “Μπακάλικο” αυτό, είχαμε και πάλι τις σημαντικές για τις οικογένειες προσφορές από τις εταιρείες “Παπαδόπουλος Α.Ε.”, “Καραμολέγκος”, “ Ήλιος”, “Ideal Ηλεκτρονική”.

Στο ίδιο διάστημα οι εθελοντές της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα σε 18 οικογένειες με 48 άτομα, από τα οποία τα 12 παιδιά.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά, εταιρείες και απλούς ιδιώτες, για την πολύτιμη βοήθειά σας, χάρις στην οποία το “Mπακάλικο”συνεχίζει σταθερά, 11 χρόνια τώρα, τις δραστηριότητές του και σας περιμένουμε και πάλι συμπαραστάτες στο επόμενό μας “Μπακάλικο” που θα συγκεντρώνει τρόφιμα στις 24 Οκτωβρίου, από τις 3 έως τις 7 το απόγευμα στην οδό Βουλγαροκτόνου 27α και Χ. Τρικούπη, στον 3ο όροφο.