Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Το “μπακάλικο” της Συλλογικής Πορείας Αγάπης σε νέες δράσεις

Το “μπακάλικο” του Μαρτίου, το 55ο “μπακάλικο” της Συλλογικής Πορείας Αγάπης, πραγματοποίησε τις προγραμματισμένες εργασίες του από τις 7 έως τις 15 Μαρτίου 2016. Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών μοίρασε τρόφιμα συνολικά σε 234 οικογένειες, με 814 άτομα, από τα οποία 288 παιδιά.

Φίλοι και εθελοντές συνεργάσθηκαν με το “μπακάλικο” με διάφορους τρόπους, προσφέροντας, χρόνο, κόπο, εργασία και την καλή τους την καρδιά. Τους ευχαριστούμε όλους. Ευχαριστούμε, επίσης, την εταιρεία “Καραμολέγκος”, τα σούπερ μάρκετ “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ”, την βιομηχανία “Ήλιος”, την εταιρεία “ΙΝΤΕΑΛ”, όπως, επίσης και τον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84” για την υποστήριξή τους.

Οι πολλές προσφορές και η αμέριστη υποστήριξη που έλαβε είναι η δική μας μαρτυρία ότι το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο που πάσχει απλώνεται ολοένα και περισσότερο και έρχεται να εξισορροπήσει όλη αυτή την υλική δυσκολία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, στις 17 Φεβρουαρίου και στις 16 Μαρτίου, οι εθελοντές της Σόφιας πρόσφεραν κι αυτοί με τη σειρά τους τρόφιμα σε οικογένειες που είχαν ανάγκη. Και τις δυο φορές μοιράστηκαν τρόφιμα σε 29 άτομα, από τα οποία τα 14 παιδιά.
Καθώς οι ανάγκες αυξάνονται, οι δράσεις του “μπακάλικου” παίρνουν και άλλες μορφές και ανοίγονται και σε άλλους τόπους και άλλους χώρους. Έτσι η βοήθεια έφθασε αυτή την φορά όχι μόνο στις οικογένειες που ήδη υποστηρίζονται αλλά και στους πρόσφυγες του Ελληνικού (ψωμί του τόστ και κρουασάν) και σε πρόσφυγες της Χίου μέσω της “Κιβωτού του κόσμου” (γάλα μακράς διαρκείας).
Η προσπάθεια συνεχίζεται… Και χρειάζεται πάντα τη βοήθειά σας!
Η επόμενη συγκέντρωση τροφίμων θα γίνει την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου το απόγευμα από τις 5 έως τις 8 στον 3ο όροφο της οδού Βουλγαροκτόνου 27α και Χ. Τρικούπη.