Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

25.11.2017: Το μπακάλικο του Οκτωβρίου και το πνεύμα της εποχής

Ήταν μεγάλη χαρά να βλέπεις τα γεμάτα ράφια του μπακάλικου το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου, όταν τέλειωσε η συγκέντρωση και τακτοποίηση των τροφίμων για το μπακάλικο.
Η αγάπη φίλων και εθελοντών τα γέμισε, η ευαισθησία για το πρόβλημα αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη. Αυτή η ευαισθησία δημιούργησε μια εικόνα αφθονίας που είναι μια από τις ευχάριστες και παρήγορες διαφοροποιήσεις από το πνεύμα της εποχής μας που χαρακτηρίζεται από τον φόβο και τον πόνο της έλλειψης.

Αυτή η ευαισθησία πήρε σάρκα και οστά στις 23, 24, 26 και 30 Οκτωβρίου 2017 που πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 68ου μπακάλικου της Συλλογικής Πορείας Αγάπης.
Το μπακάλικο αυτό μοίρασε τρόφιμα σε 255 οικογένειες με 835 άτομα από τα οποία τα 285 παιδιά. Στο προηγούμενο μπακάλικο είχαν λάβει τρόφιμα 252 οικογένειες με 820 άτομα από τα οποία τα 275 παιδιά.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας, όλους τους φίλους και εθελοντές που πρόσφεραν χρόνο, κόπο, τρόφιμα και γενικά όλα τα μέσα για να υπάρξει αυτό το ευεργετικό αποτέλεσμα.
Ευχαριστούμε θερμά, επίσης, την εταιρεία «Καραμολέγκος», τον όμιλο «Ιντεάλ», την βιομηχανία Παπαδοπούλου και τον κύριο Στέφανο Ξενάκη και τους φίλους του για τις πολύτιμες προσφορές τους.

Στο ίδιο πνεύμα, οι εθελοντές της Σόφιας ετοίμασαν κι αυτοί στις 15 Νοεμβρίου τρόφιμα για οκτώ οικογένειες με 31 άτομα από τα οποία τα 14 παιδιά.

Τώρα, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις χριστουγεννιάτικες δράσεις μας. Το σαββατοκύριακο 9 και 10 Δεκεμβρίου σας περιμένουμε στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ μας, ενώ τις επόμενες μέρες, μετά το μπαζάρ, θα ακολουθήσει και το μπακάλικό μας.
Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα από το σάιτ μας.

Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε, αν είναι δυνατόν, σε κάθε αίτημα βοήθειας που θα φτάσει ως εμάς και να προσφέρουμε τις πιο «πλούσιες» και πιο βαριές σακούλες από κάθε άλλη φορά.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, όμως, καθοριστικό ρόλο θα παίξει, όπως πάντα, η βοήθειά σας!