Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

3.10.2016: Το "μπακάλικο" του Σεπτεμβρίου 2016

Ένα ακόμη μπακάλικο ολοκληρώθηκε.
Οι εργασίες του πραγματοποιήθηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 (παραλαβή τροφίμων), 7 Σεπτεμβρίου (συσκευασία), 8 και 9 Σεπτεμβρίου (παράδοση στις οικογένειες).
Μοιράστηκαν τρόφιμα σε 240 οικογένειες, (έναντι 231 στο προηγούμενο μπακάλικο), με 820 άτομα, από τα οποία 279 παιδιά.
Παράλληλα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μοιράστηκαν στα παιδιά των οικογενειών και τετράδια και άλλα σχολικά είδη.

Βρισκόμαστε πολλές φορές μπροστά στα προβλήματα των ανθρώπων αυτών. Κάποιοι «ανοίγονται» και μας τα εμπιστεύονται. Και δεν είναι μόνο η φτώχεια και η ανεργία. Πολύ συχνά, η μοναξιά και η αρώστια, συνοδεύουν τη φτώχεια… Και έτσι μια σακούλα τρόφιμα γίνεται ένα σημείο επαφής, μια ευκαιρία να πουν τον πόνο τους. Κάποιοι απ’ αυτούς μάς διδάσκουν με τον τρόπο που διαχειρίζονται τον πόνο τους, όπως ο πατέρας μιας κοπέλας που είναι σοβαρά άρωστη, με άνεργα όλα τα μέλη της οικογένειάς του, κι όμως δηλώνει: «εγώ, όμως, θα το παλέψω!».
Ποιος άραγε βοηθάει τον άλλον;
Μια κοινή πορεία είναι απέναντι στον συνολικό, στον συλλογικό πόνο…
Και μια τεράστια ευκαιρία να δούμε και να ζήσουμε αυτό το θαύμα που ξετυλίγεται μπροστά μας: Να μαλακώνει ο πόνος και, κάποιες φορές, να γίνεται χαρά!

Ευχαριστούμε, λοιπόν, απ’ την καρδιά μας όλους τους φίλους μας που με τις ευγενικές τους προσφορές συμμετέχουν και στηρίζουν αυτή την πορεία… Ευχαριστούμε τους «ανώνυμους» φίλους μας. Ευχαριστούμε την εταιρεία “Καραμολέγκος”, την “ΙΝΤΕΑΛ”, την βιομηχανία ζυμαρικών «Ήλιος». Ευχαριστούμε τον καλό μας φίλο που στα βαφτίσια του παιδιού του ζήτησε αντί για δώρα να δοθεί βοήθεια για τις οικογένειες του μπακάλικου…

Η πορεία μας, αυτή η «συλλογική πορεία αγάπης» συνεχίζεται!
Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου το απόγευμα 5-8 μ.μ., θα βρισκόμαστε πάλι εκεί, στον 3ο όροφο της οδού Βουλγαροκτόνου 27α και Χ. Τρικούπη και θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη αλλά και τετράδια, γραφική ύλη και άλλα σχολικά είδη για μια ακόμη φορά.


Και, όπως πάντα, σταθεροί στην προσπάθεια αυτή οι εθελοντές της Πορείας Αγάπης στη Σόφια, στο ίδιο διάστημα και συγκεκριμένα στις 21 Σεπτεμβρίου, ετοίμασαν και μοίρασαν τρόφιμα σε 28 άτομα, από τα οποία τα 12 παιδιά.