Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

Ορφέας

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και η υποστήριξη ορφανών, εγκαταλελειμμένων παιδιών, ατόμων με ειδικές ανάγκες και απόρων ηλικιωμένων.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται τόσο σε ιδρύματα όσο και σε φτωχικές περιοχές και χωριά αλλά και σε μεμονωμένες περιπτώσεις - κυρίως στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα - και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο 'Ορφέας' καλύπτει:

  • Την υποστήριξη ιδρυμάτων ή οικοτροφείων με ορφανά ή άπορα παιδιά. Καλύπτει την σίτιση τών παιδιών μέσω μελετημένων διατροφικών προγραμμάτων, τις ανάγκες σε ένδυση, παιγνίδια, σχολικό υλικό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.
  • Την οργάνωση προγραμμάτων εκπαίδευσης προκειμένου τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες σε επαγγέλματα που θα τους επιτρέψουν την ένταξή τους στην κοινωνία και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
  • Συνεχές πρόγραμμα σίτισης απόρων υπερηλίκων μέσω συσσιτίων σε περιοχές όπου υπάρχουν ανάγκες.

Τα συσσίτια στην Κεντρική Βουλγαρία

Το πρόγραμμα “Ορφέας” που υποστηρίζει τη λειτουργία δημοτικού συσσιτίου για άπορους ηλικιωμένους στην Κεντρική Βουλγαρία έχει προσφέρει στο πλαίσιο των συσσιτίων αυτών στο διάστημα από 01-12-2004 μέχρι 30-11-2015  περίπου 700.000 μερίδες τροφής.

Παράλληλα, για την εξυπηρέτηση του προγράμματος αυτού, έχουν δημιουργηθεί 12 θέσεις εργασίας, στις οποίες απασχολούνται άνθρωποι της περιοχής, εξασφαλίζοντας έτσι ένα εισόδημα για να συντηρούνται.