Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

«Μπακάλικο» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σόφια

Στο τέλος Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη “Μπακάλικο” της Συλλογικής Πορείας Αγάπης, το 84ο.

Στο “Μπακάλικο” της Αθήνας συγκεντρώθηκαν και συσκευάστηκαν τρόφιμα για 271 οικογένειες (269 στο προηγούμενο μπακάλικο) με 929 άτομα (923 στο προηγούμενο) από τα οποία τα 328 παιδιά (326 στο προηγούμενο).

Εκτός από την πολύ σημαντική βοήθεια που δόθηκε με ποικίλους τρόπους από τους εθελοντές και φίλους μας, πολύτιμες ήταν και οι προσφορές από τις εταιρείες “Παπαδόπουλος Α.Ε.”, “Καραμολέγκος”, “ Ήλιος”, “IdealΗλεκτρονική” και από το Κέντρο Συμπαράστασης Ανθρώπου. 

Στο ίδιο διάστημα οι εθελοντές της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν και μοίρασαν τρόφιμα σε 17 οικογένειες (έναντι 18 του Σεπτεμβρίου), με 47 άτομα (48 τον Σεπτέμβριο), από τα οποία 12 ήταν παιδιά (όσα και τον Σεπτέμβριο),

Παράλληλα, οι εθελοντές της Σόφιας συνεχίζοντας σταθερά τη δράση τους, οργάνωσαν στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2 μπακάλικα:

Τον Οκτώβριο μοίρασαν τρόφιμα σε 7 οικογένειες με 18 άτομα από τα οποία τα 7 παιδιά και τον Νοέμβριο σε 8 οικογένειες, με 20 άτομα, από τα οποία τα 8 ήταν παιδιά. 

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλους τους εθελοντές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σόφια, που πρόσφεραν τον χρόνο τους, τις δυνάμεις τους, τον εαυτό τους, για να πραγματοποιηθούν κι αυτά τα μπακάλικα. Αλλά χρωστάμε ευχαριστίες και στις εταιρείες που προαναφέραμε για την στήριξή τους. 

Τώρα ετοιμαζόμαστε για το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ μας που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, στην οδό Βουλγαροκτόνου 27α  και Χ. Τρικούπη, 3ος όροφος, και, στη συνέχεια, για το Χριστουγεννιάτικο μπακάλικό μας, το οποίο θα παραλαμβάνει τρόφιμα την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, από τις 12 έως τις 4.30 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε!