Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Μάϊος – Ιούνιος 2018: Το προηγούμενο και το επόμενο μπακάλικο

Το γεγονός ότι είχαμε φέτος πολύ νωρίς Πάσχα (και επομένως και πασχαλινό μπακάλικο) έφερε πολύ κοντά τα τρία μπακάλικα (Μαϊου, Ιουνίου, Ιουλίου) που απομένουν μέχρι το καλοκαίρι και, επίσης, μας φέρνει τώρα να μιλάμε μαζί για το προηγούμενο μπακάλικο του Μαϊου που παρέδωσε τρόφιμα στις 11 και 14 Μαϊου και το επόμενο  μπακάλικο που αρχίζει στις 6 Ιουνίου.

Το μπακάλικο του Μαϊου πραγματοποιήθηκε από τις 7 ως τις 14 του μήνα και μοίρασε τρόφιμα σε 232 οικογένειες που αριθμούν 777 άτομα, από τα οποία τα 278 παιδιά. Συμμετείχαν στις εργασίες του πάνω από εκατό εθελοντές, ενώ παράλληλα υπήρξε υποστήριξη από την εταιρεία «Καραμολέγκος», και την «IdealΗλεκτρονική».

Παράλληλα οι εθελοντές στη Σόφια πραγματοποίησαν 2 μπακάλικα, στις 18 Απριλίου και στις 16 Μαϊου. Τα μπακάλικα αυτά μοίρασαν κάθε φορά τρόφιμα σε 9 οικογένειες με 35 άτομα, από τα οποία τα 15 παιδιά.

(Επίσης, εδώ θα αναφέρουμε ότι την Τρίτη 22 Μαϊου σε συνεργασία με την ένωση «Μαζί για το παιδί» μοιράσαμε 84 ζευγάρια παπούτσια «τομς» σε παιδάκια των οικογενειών αυτών).

Το μπακάλικο του Ιουνίου θα παραλαμβάνει τρόφιμα την Τετάρτη 6 Ιουνίου που υπολογίζεται ότι θα μοιραστούν σε 245 περίπου οικογένειες, αν και ποτέ κανεις δεν ξέρει μέχρι την τελευταία στιγμή τι ανάγκες μπορεί να προκύψουν.

Μαζί λοιπόν οι θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη συμπαράστασή σας στην προσπάθεια αυτή αλλά και η παράκληση να μείνετε κοντά μας και στη συνέχειά της καθώς οι ανάγκες δεν έχουν (προς το παρόν) τελειωμό.

 

Θα σας περιμένουμε την Τετάρτη 6 Ιουνίου, από τις 4 έως τις 7 μ.μ. στον 3ο όροφο στην οδό Βουλγαροκτόνου 27α και Χ. Τρικούπη.