Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.

Με την χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies.

logoSPA

Μπακάλικο

Από το 2008 δημιουργήθηκε το πρόγραμμα με το όνομα "Μπακάλικο" της Πορείας Αγάπης για την παροχή βασικών διατροφικών αγαθών σε μεμονωμένα άτομα ή οικογένειες που έχουν ανάγκη. 

Το «Μπακάλικο» συγκεντρώνει τρόφιμα, κυρίως από προσφορές των εθελοντών και φίλων της Πορείας Αγάπης, και στην συνέχεια τα μοιράζει σε οικογένειες που διαπιστωμένα χρειάζονται υποστήριξη.

Το "Μπακάλικο", στην παρούσα φάση, διανέμει τρόφιμα κάθε 35-40 ημέρες και δραστηριοποιείται, κυρίως, στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Εύβοιας και της Σόφιας.

Για την συνέχιση του προγράμματος αυτού η με οποιοδήποτε τρόπο προσφορά σας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη.

Από το πασχαλινό μπακάλικο στο μπακάλικο του Μαϊου

Κάθε μπακάλικο είναι συνέχεια από το προηγούμενο κι όλα μαζί με το καινούριο κάθε φορά συνιστούν μια επαναλαμβανόμενη εκδήλωση της θέλησης κάποιων ανθρώπων να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασης σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται να «κρατήσουν», να αντέξουν. Είναι μια επαναλαμβανόμενη εκδήλωση μιας θέλησης, όχι δικής μας μόνο, αλλά εκπεμπόμενης από πολλές πλευρές, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε ολόκληρο τον πλανήτη, να κάνουμε αυτό που μπορούμε για να αντιμετωπισθούν πιο αποτελεσματικά και πιο βαθιά η φτώχια και η πείνα, ο πόνος και ο φόβος της έλλειψης.

Έτσι, εν όψει του μπακάλικου του Μαϊου, που αρχίζει στις 7 Μαϊου, ερχόμαστε να θυμίσουμε και να θυμηθούμε την προσπάθεια του πασχαλινού μπακάλικου που πρόσφερε τρόφιμα σε 273 οικογένειες με 908 άτομα από τα οποία τα 313 παιδιά. (Στο προηγούμενο δόθηκαν τρόφιμα σε 253 οικογένειες με 844 άτομα από τα οποία τα 294). 

Στις βασικές του εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν στις 2 (Παραλαβή τροφίμων), 3 (Συσκευασία), 4 και 5 Απριλίου 2018 (Παράδοση τροφίμων), συμμετείχαν προσφέροντας τρόφιμα, εργασία, κόπο, χρόνο, πολλοί, πάνω από εκατό εθελοντές. Παράλληλα υπήρξε υποστήριξη από την εταιρεία «Καραμολέγκος», την εταιρεία «Ελ. Κιαχάκης Α.Ε.», τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», την «Ηλεκτρονική», την εταιρεία Κόπερ κλπ.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά γιατί με την πολύτιμη βοήθειά τους κρατήθηκε ζωντανό το μήνυμα και στις ιδιαίτερα ευαίθητες ημέρες του Πάσχα.

Μαζί, και οι εθελοντές της Σόφιας, σταθεροί στην κοινή προσπάθεια,  ετοίμασαν τρόφιμα στις 21 Μαρτίου 2018  και τα μοίρασαν σε 10 οικογένειες με 37 άτομα, από τα οποία τα 15 παιδιά.

Τώρα, έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη μπακάλικο.  

Που σημαίνει ότι συγκεντρώνουμε τρόφιμα για 260 περίπου οικογένειες. Και ότι χρειαζόμαστε –και πάλι- τη βοήθειά σας.

Θα παραλαμβάνουμε τρόφιμα, στον 3ο όροφο στην οδό Βουλγαροκτόνου 27α και Χ. Τρικούπη, την Δευτέρα 7 Μαϊου, από τις 3 έως τις 6 μ.μ.